”I think you might hate it”…

John

John Travolta og Olivia Newton John er nu igen gået sammen og har kreeret et rædsel værre end Patricia Birchs forsøg på at lave en efterfølger til Grease.

Af Daniel Alexander Ackermann       

Personligt elsker jeg Grease og hele universet, som de to skuespillere, John Travolta og Olivia Newton John, har været med til at skabe. Dette er dog ikke ensbetydende med, at jeg synes det er en god idé, at de finder sammen igen for så at lave en ”jule-cd”.

Jule-cd’en hedder “This Christmas: John Travolta and Olivia Newton John” og indeholder, udover “I think you might like it”, nedslagtninger af gamle klassikere som: “Have Yourself A Merry Little Christmas” and “Baby It’s Cold Outside.”

En af sangene handler om en mand, som glæder sig til at komme hjem til familien og fejre julen. Ja, det er ”I´ll be home for christmas” replikation vi snakker om folkens, og ikke den gode en af slagsen. Teksten er lettere patetisk og man kommer ikke rigtig frem til andet end: han glæder sig til at komme hjem til familien, han glæder sig til at danse og han glæder sig til at græde til filmen ”It´s a wonderful life”, som forresten er en fantastisk film som de selvfølgelig skulle trække med sig ned i dybet.

Sangen er langt fra inovativ og former sig langsomt til noget der minder om et demonisk ”loop” der bliver ved,  og ved og ved. Brugen af klokker og rockguitar giver sangen en country-feel der er til at ørle over, og det gør det ikke bedre at høre skønsangen fra de to veteraner, som tilsyneladende lyder pisse ligeglade. Det lyder meget som om de begge har været i finansielle problemer, og har derfor været tvunget til at gå i studiet og producere dette utilfredsstillende musikstykke, som langt fra formår at skabe en julestemning.

Sangen er dog langt fra det værste ved denne single fra albummet. Videoen er produceret på den mest amerikanske måde muligt, og dette ses tydeligt eftersom videoen foregår i sydstaterne og, at tommelfingrene-ned-i-buskelommerene-linedance også indgår i denne eksplosive cocktail af sørgelige scenarier. Det eneste der indikerer, at denne video skulle handle om jul er gaverne, som børnene holder mens de venter på farmand, og gaverne som er placeret perfekt i en dejlig babyblå cabriolet, som mor og far cruiser rundt i.

John Travolta formår også at reklamere for sine pilotevner ved at tilbringe halvdelen af videoen i flyet med et ”fake” smil på læben. Dog er dette uundgåeligt eftersom botoxbehandlingerne er begyndt at virke. På trods af, at det er John Travoltas egen familie, som er medvirkende i videoen,  kan det åbenbart ikke lade sig gøre at vise ægte følelser overfor et kamera. Dette er nok fordi alt virker lidt for perfekt. ”The US Army” bliver også fint fremstillet, ligesom i alle andre fantastiske musikvideoer. De kommer hjem fra krigen og bliver selvfølgelig mødt af familien, som er så glade for at se dem. Desværre er den ene helt alene og har ikke nogen familie, som venter på ham, dog er han så heldig at ”the american spirit” tager hånden over en politiofficer, som til sidst vælger at kramme den ensomme soldat i bedste ”Hollywood-style”.

Slutningen er en direkte efterligning af Grease afslutningen hvor de kører væk i bilen og vinker bagud, dog er den lille frække specieleffekt med en flyvende bil, taget ud af billedet eftersom budgettet muligvis blev brugt på make-up.

Denne kombination af amerikansk skønhed og fantastisk musik, er en ekspressivt kombo som er i stand til at vække følelser hos ”Grinch” himself. Dog er der ikke noget der ændrer på det faktum at ”The Grinch” hader jul og han hader sgu nok også denne sang på trods af dens manglende indhold af julestemning samt humør.
Eksperter mener, denne video er en såkaldt ”must see”, dog kan dette frarådes hvis du har dit syn samt din hørelse kær!

Foto kilde:(http://content.clearchannel.com/cc-common/mlib/1048/12/1048_1354796549.jpg)

Skriv en kommentar