Knivdrama I Kina – Igen!

CHINESE OVERSKRIFT

Fredag d. 14. december i en lille landsby, ved navn Chengpeng, i Henanprovinsen, stak Min Yingjun 22 små skolebørn ned samt to lærere. Dette er dog kun én ud af de mange knivsepisoder Kina har oplevet de seneste 2 år. 

Af : Melanie Franck

Nu igen…

En sådan følelse vågnede Chengpengs befolkning op til, i de tidlige morgentimer, da en mand på 36 år, ved navn Min Yungjun, angreb og sårede 22 små skolebørn samt to lærere ved indgangen til en lokal folkeskole. Gerningsmanden led af epilepsi, og var kraftigt påvirket psykologisk af de mange rygter omkring den kommende dommedag.

Ofrene blev indlagt på et hospital i nærheden, hvor de fik undersøgt samt behandlet deres dybe knivsår. To af børnene er dog stadig under kritisk tilstand.

Siden denne frygtelige episode har Kina gjort alt for, at forberede deres befolkning på lignende episoder, da denne episode desværre ikke var den første af slagsen. Det er endelig gået op for dem, at de er nødt til at beskytte deres befolkning fra disse voldsmænd. Det nytter ikke noget at ignorere det, eller prøve at glemme det. Der er derfor blevet igangsat et antivolds beredskab. Nedenfor ses et billede fra antivolds-øvelserne på en skole I Jinan I Shandong, kun fire dage efter den dramatiske knivepsiode skete i fredags.

CHINESEMen dette er desværre ikke første gang, de kinesiske børn bliver udsat for en sådan dramatisk episode. Siden 2010 har der var en lang stribe af angreb i lignende karakterer, hvilket er frygteligt. De har også oplevet en generel stigning af voldskriminalitet, mens antallet af psykisk syge uden behandling er steget. Blandt andet blev 28 børn, to pædagoger og en sikkerhedsvagt stukket ned i en børnehave i det østlige Kina. Andre lignende angreb har ført til krav om bedre sikring af børneinstitutioner. Et af de skridt, myndighederne har taget for at dæmme op for angrebene, er at indføre krav om, at købere af store knive viser identitetspapirer.

Grundet dette er der spredte meninger om, men eftersom gerningsmændene har været personer, der har mistet deres arbejde samt på en eller anden måde været i en økonomisk klemme, kan man jo let vælge at tro, at dette er grunden. Derfor kan presset de har været under have udløst sindslidelser, der har gjort, at det har slået “klik” hos disse voldsmænd og fået dem til at gå bersærk.

Men det kan nu konkluderes at efter i fredags er der begyndt at ske noget, hvilket er godt at se. Så kan Kinas befolkning måske sende deres børn i skole, uden frygt for at de ikke vender hjem igen.

(Kilde:ritzau)

Skriv en kommentar