Kaos i Storbritannien efter store regnskyl

KAOS

Hjem og forskellige virksomheder er blevet oversvømmet, veje blokeret og togforbindelser er blevet afbrudt efter oversvømmelser igen ramte dele af Storbritannien. Foreløbigt er 3 meldt omkommet.

Af: Tristan G Kuhn

Brandmænd pumpede vandet ud af hjem og kæmpede mod jordskred efter, at mere end 40mm regn faldt inden for 24 timer.

Snesevis af veje, på tværs af et stort område af den sydlige del af Storbritannien helt op til Midlands, var under vand. Strandede bilister måtte reddes fra biler af medofre, lige såvel som politi og brandvæsenet.

Torsdag morgen, havde ’Environment Agency’ ‘et udstedt mere end 20 oversvømmelsesadvarsler – hvilket betød at oversvømmelser forventedes og at øjeblikkelig handling måtte finde sted.

Hertil kommer, næsten 200 indberetninger om, at oversvømmelse var muligt for alle regioner i England og Wales.

En talsmand udtaler:
“Store dele af det sydlige og sydvestlige England, sydøst Wales og Midtengland bliver advaret om at forberede sig til oversvømmelser”.
Kæmpe mængder af kraftig regn bevæger sig hen over hele England og Wales, og siden jorden allerede er mættet med vand, vil dette sandsynligvis føre til oversvømmelser fra floder af ejendomme og virksomheder, samt yderligere forstyrrelser i vej-og jernbanenettet.

“Cornwall, Devon, Dorset, Hampshire, West Sussex og Northamptonshire er særligt udsatte for oversvømmelser, derfor opfordres folk til at tilmelde sig til gratis oversvømmelses advarsler, tjekke deres rute for afbrydelse før de rejser, og ikke at køre eller gå gennem oversvømmelsesområder på egen hånd.”

Hidtil har de fleste af oversvømmelserne syntes, at have været forårsaget af mindre vandløb. Dog vil mere alvorlige oversvømmelser kunne komme i kølvandet på dette. Hvis regnen fortsat forekommer i så store mængder vil de store floder snart gå over deres breder.

Ved Porthallow i Looe, i det sydøstlige Cornwall var vandet 60 cm dybt i centrum af landsbyen, i de tidlige timer på dagen. Vand skulle pumpes fra hjem i nærheden af ​​Launceston, St Austell, Helston og St Keverne.

Regnen forventes at forsvinde fra Storbritannien henover weekenden og ind i næste uge.

Kilde: The Guardian

Kilde til billede: http://www.guardian.co.uk/uk/2012/dec/20/floods-chaos-britain-heavy-rains

Skriv en kommentar