Sportskulturen i USA gør det sociale miljø bedre for elever

Modsat Danmark, hvor det ofte er byer mod byer eller områder mod områder, når det gælder sport, foretrækker USA, at unge dyrker deres sportsgren på deres skoler. Samtidig med, at de unge går til sport på deres skole, er de tæt på deres uddannelsessteder.

 

Af Rumle Svinding

 

Når folk tænker på USA og Danmark, er der mange forskelle. Det kan være maden, politikken eller byerne. Generelt er det to vidt forskellige lande, ikke mindst på grund af deres forståelse for henholdsvis sport og uddannelse. I Danmark er det ikke muligt at gå til sport på sin skole, hvor der udelukkende bliver fokuseret på uddannelse af eleverne. Sportsklubber og skoler har altså intet at gøre med hinanden i Danmark. Det er dog helt anderledes i USA, hvor sportsklubberne og skolerne ligger oven i hinanden. Eleverne bruger derfor rigtig meget af deres tid på skolen, hvor de – efter skole – kan dyrke deres fortrukne sportsgren samme sted – og med deres skolekammerater.

 

Ikke blot USA har fundet det bedst for eleverne, at dyrker sport og uddannes samme sted. Også i lande som Japan, har skolen klubber tilknyttet, hvor eleverne kan nyde deres hobby, og forbedre sig både socialt samt udvikle sig sportsligt til deres fortrukne sportsgren. Over 60% af japanske high school studerende, deltager i klubaktiviteter, som kan variere meget. Det kan fx være fra sport til mere stillesiddende aktiviteter. Der kan muligvis være tale om en ny form for studiemiljø, hvor eleverne kan nyde deres sportsgren. Når eleverne mødes både til undervisning og sport, kan det måske forbedre det sociale klima mellem eleverne – og endda lærerne? Det mener Japan og USA, som muligvis kan være på vej til at give idéen videre til Europa og resten af verdenen.

americansk footbold

Skriv en kommentar