Dommedag er over os

undergang

Verden går under den 21. december 2012, klokken 22:18, i hvert fald hvis man skal tro på de seneste teorier. Der er I USA opstået en idé om, at jorden vil ende på netop dette tidspunkt, fordi det menes at mayaernes kalender skulle ende der. Og den naturlige konklusion at drage derfra, er selvfølgelig at det samme gælder for jorden. 

Af Mikkel Agerlin Christensen

 

Dommedagstruslen har i USA fået flere hundrede mennesker til at købe store lagre af mad, beskyttelsesbunkere og andet overlevelsesgrej, i håb om at overleve den kommende dommedag. De gemmer sig for at undgå de kosmiske kræfters ragnarok. Mange mennesker frygter, at dette vil blive den sidste dag på jorden. Flere steder har folk tjent massere af penge på at sælge udstyr, der eftersigende skulle kunne modstå jordens undergang.

Forudsigelsen har dog også skabt en modreaktion i medierne, specielt på internettet, hvor folk højlydt prøver at overbevise andre folk om, at verden ikke vil gå under, bare fordi en mayansk stenhugger en gang løb tør for plads. Flere seriøse videnskabsmænd og historikere har også udtalt sig på området, og er generelt enige om, at det bare er en skrøne. Det menes blandt andet, at den mayanske kalender, ligesom vores nutidige kalender, går i ring, og dermed bare ville gentage sig efter 2012 år. Men selv hvis mayaerne kan have ment, at verden skulle gå under i 2012, menes det stadig ikke at have nogen validitet i dag.

 

På billedet ses en mayansk kalender, indgraveret i en sten. Kalenderen strækker i længere, end til den 21. december 2012, hvilket har skabt panik og frygt for at verden vil gå under på netop denne dato.

Skriv en kommentar