Løbende næse viste sig at være hjernevæske

løbendenæse

En kvinde fra Arizona blev flere gange fortalt, at det var allergi, der lå til grunde for hendes lidelser. Kvinden havde klaget i månedsvis over hendes løbende næse var rædselsslagen, da hun fandt ud af, at det var væske fra hendes hjerne, der løb ud af hendes næse.

Skrevet af Kristoffer Saaby Larsen.

Flere læger havde forsikret Aundrea Aragon, Tucson, Arizona, at det klare væske, der kom ud af hendes næse, kun var på grund af kvindens allergi.

”Jeg var skræmt til døden og var desperat” siger den 35 årige mor. ”Jeg vidste, at det ikke kunne være allergi. Væsken kom ud som en pøl.”

De steroider og antibiotika hun fik ordineret havde ikke nogen virkning.

”Jeg gik rundt med toiletpapir oppe i min næse, og skiftede det hvert tiende minut” husker Aundrea Aragon.

Kirurger på Arizonas Universitet fik sidste ende bemærket to små revner bag i hendes bihuler, som var forårsaget af forhøjet hjernetryk.

”Mens det menneskelige legeme erstatter hjernevæsken, var fru Aragon i fare for at udvikle meningitis” ifølge kirurg Dr. Michael Lemole.

“Hvis du lækker hjernevæske ud af din næse så du har mulighed for at få meget kraftig meningitis, den slags hvor bakterier kravler ind i din hjerne og 24 timer senere er du enten i koma eller død,” forklarede han.

Ved anvendelse af en endeskopisk procedure, var lægerne i stand til at undgå invasiv kirurgi og hjælpe kvinden tilbage til en normal tilstand med en minimal periode til at komme sig. De brugte væv fra hendes næse og mave til at reparere revnerne.

Fru Aragon er nu i god bedring derhjemme efter operationen som fandt sted i oktober, men hun bliver nødt til at blive overvåget resten af hendes liv i tilfælde af en ny lækage.

Skriv en kommentar