Sundhedsstyrelsen forsøger at skære ned på de unges alkohol-vaner, hvor der er mindst brug for det!

øklPå alle gymnasier bliver der i løbet af året holdt flere store fester, hvor det er muligt for unge mennesker i aldersgruppen 15-17 år at købe alkohol. Sundhedsstyrelsen mener, at dette er en fejl, men er det i virkeligheden inde på gymnasierne at problemet er, eller starter det hele før?

Af: Sandra Aittala og Emilie Søborg

Unge danske børn har klart rekorden i Europa, for at være dem der drikker mest alkohol. Dette er en statistik, som har forårsaget, at politikere diskuterer hvorvidt man kan mindske de unges alkoholforbrug. Der er b.la. blevet lavet en lov om, at unge under 18 år, ikke kan købe spiritus med en volumen på mere end 16%. Det seneste forslag er kommet fra sundhedsstyrelsen, som lyder på, at alt alkoholsalg til unge under 18 år til gymnasiefester, skal være forbudt. Ikke nok med det mindsker deres druk til festerne, men det sænker også sandsynligheden for uroligheder og optøjer.

Gymnasiefesterne bliver regnet for at være privatfester, og det er derfor tilladt, at der bliver solgt alkohol til eleverne. Men er det i virkeligheden til festerne, at de unge mennesker bliver fulde, eller er det til opvarmningen med vennerne inden?

Det er blevet standardprocedure for studerende, at der til enhver fest også skal være opvarmning og gerne afterparty. Typisk vil det medføre, at de unge på en normal fredag eller lørdag er på druk 5-6 timer i træk. Det som højst sandsynligt vil ske, hvis alkohol bliver forbudt at indtage til gymnasiefester, er, at de unge straks tænker: ”Så skal vi godt nok drikke igennem inden, for ikke at blive ædru mand”. Derfor ville det ikke give meget mening, at forbyde alkohol, da vi mener det ville resultere i det stik modsatte af deres intentioner. Det ville også resultere i, at de unge vil arrangere deres egne fester, hvor de så kan indtage så meget alkohol de har lyst til.

Hvad ville der ske, hvis sundhedsstyrelsen besluttede sig for, at forbyde alkohol til gymnasiefesterne? -”et mindre antal af eleverne til fester og flere tilfælde af udpumpninger, da flere elever vil gå væsentligt ”mere til den” inden festerne!” mener Josephine Wärme, 2.c, Nærum Gymnasium.

Der er dog også andre meninger: ”Altså jeg tror ikke det ville have den største indflydelse på mig, da jeg rider dressur på højt niveau, og derfor ikke drikker særlig meget.” Udtaler Mette Aaskoven, 2.D, Nærum Gumnasium.

Fotokilde: (http://www.Avisen.dk)

Skriv en kommentar